L'Oficina jove del Bages fa reflexionar sobre el consum d'alcohol i les begudes energètiques amb la campanya "Veus el que beus?

La campanya, que s’ha dut a terme a l'hora del pati de deu centres de secundària i a les universitats de Manresa, ha comptat amb la participació de 180 alumnes i 120 estudiants, respectivament.

 

L'Oficina Jove del Bages ha impulsat la campanya «Veus el que beus?» amb l’objectiu de fer reflexionar sobre els efectes de l’alcohol i les begudes energètiques entre els i les joves dels centres educatius de secundària i les universitats de Manresa.

 

L'activitat s’ha dut a terme a deu centres de secundària (La Salle, Manresa Sis, Lacetània, Lluís de Peguera, Oms i de Prat, La Joviat, Guillem Catà, FEDAC, Pius Font i Quer i Cal Gravat) a l'hora de Punt al Pati i hi ha participat 180 alumnes.

 

La intervenció a les universitats s’ha dut terme el dia 23 d’octubre. A la UManresa-FUB de 10.30 a11.30h i de 18.30 a19.30h i a la UPC Manresa d'11.45 a12.45h i de 17.15 a18.15h. En total hi ha participat 120 persones joves.

La campanya, duta a terme  durant la setmana del 21 al 24 d'octubre s’ha vehiculat a través d’un joc de preguntes tipus test sobre l'alcohol i les begudes energètiques imitant el conegut joc del Trivial.

 

A  través d'aquestes preguntes s’ha donat a conèixer la realitat de les begudes energètiques, la seva composició, els seus efectes, així com saber què passa en barrejar-les amb begudes alcohòliques. A més a més, s’ha convidat a la reflexió per fomentar l'esperit crític envers el propi consum des d'una perspectiva de reducció de danys.

 

Cal destacar que, aquesta intervenció s’ha fet per part de les dinamitzadores habituals del Punt al Pati i el Punt al Campus, amb l’acompanyament de la tècnica especialista de l’Assessoria de drogues de l’Oficina Jove del Bages, per tal de poder resoldre els dubtes plantejats per part de les persones joves amb major rigor.

 

L’Assessoria de drogues i usos de pantalles és un servei gratuït i confidencial que ofereix l’Oficina Jove del Bages de forma habitual i s’adreça a persones joves als seus familiars com també a professionals que treballen amb persones joves. Per tal de contactar-hi es pot fer a través del correu salutbages@oficinajove.cat, trucant al tel. 938771360 o bé a través del WhatsApp 676664142.