Bages Turisme i la Diputació organitzen una jornada per donar a conèixer les principals dades turístiques del territori

Es farà el dia 5 de novembre, al matí, a l’Ecorail del Cardener, a Callús

Bages Turisme i la Diputació de Barcelona, a través del Laboratori de Turisme, han organitzat una jornada per al proper dia 5 de novembre en la qual es donaran a conèixer els principals indicadors turístics del Bages. La sessió es farà a l’Ecorail del Cardener, a Callús, i s’adreça principalment al sector turístic del territori, tant a agents públics com a empreses privades.

L’objectiu de la jornada és transferir al sector les dades sobre el turisme al Bages recollides pel Laboratori de Turisme de la Diputació: quants turistes venen al Bages, què fan un cop aquí, quina reputació té la destinació, quin és el perfil de turista que ens visita, etc. D’aquesta manera, el sector turístic del territori disposarà d’una informació molt útil per optimitzar les seves estratègies de promoció, a la vegada que les administracions podran millorar les seves polítiques en matèria de turisme. En aquest sentit, conèixer el visitant i els seus interessos és un element clau a l’hora de definir la destinació turística i adaptar-la a les demandes del mercat. La presentació anirà a càrrec de Montse Giró, del Laboratori de Turisme.

El Laboratori de Turisme és una eina de la Diputació de Barcelona que treballa per al coneixement del sector turístic a través de la realització d’estudis i anàlisis estadístiques. Entre altres activitats, el Laboratori analitza la informació turística a la província de Barcelona, fa estudis sobre l’impacte econòmic del turisme, estudis de mercats i productes específics o dels perfils de turistes, ofereix formació als agents turístics i compta amb un fons documental en temàtica turística que es troba a disposició de tot el sector.