La Fira de la Llenega de Cardona arriba aquest diumenge amb els restaurants locals com a protagonistes

També es faran els tradicionals concursos de bolets i, a la tarda, l’Auditori acollirà l’actuació de David Guapo


Cardona acollirà aquest diumenge 27 d’octubre la XVII Fira de la Llenega, en una edició en què prendran molt de protagonisme els restaurants i productors de la vila, que oferiran un complement gastronòmic als tradicionals concursos de bolets i a les exposicions micològiques que caracteritzen el certamen.

L’espai gastronòmic s’ubicarà al passeig de la Fira (de 12.30h a 14.00h) i comptarà amb la participació de 8 establiments cardonins (Pastisseria Montserrat, Carnisseria Cal Pepitu, Bar-Restaurant Avenida, Restaurant 4 Cantons, Restaurant Cal Borrasca, Restaurant la Bauma, Restaurant Parador de Cardona i La Cuina del Ganxet), que oferiran tastos amb llenegues i altres bolets de temporada. Totes aquestes propostes es maridaran amb vins a càrrec de la Denominació d’Origen Pla de Bages per tal d’arrodonir l’experiència amb una degustació 100% de proximitat.

Entre els plats que els restaurants han avançat que farien hi ha una coca de llenega, unes textures de peu de porc amb llenegues i formatge de cabra, un caneló de bolets, una croqueta de llenegues o un panet de vedella filada amb bolets. El públic, a més de tastar el plat, també es podrà emportar la recepta per poder-ne gaudir un cop a casa. El tiquet per a les degustacions de menjar valdran 3 euros i, si se’n compren dos de cop, el preu serà de 5 euros. Per a les degustacions de vins, es vendran tiquets a 2 i 3 euros i el lloguer de la copa serà d’un euro.

A l’espai gastronòmic també hi serà present ‘La Cuineta d’Aquí’, una cuina mòbil —de l’Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona— que fa escales a diferents municipis del territori perquè els cuiners locals puguin mostrar el seu talent a partir dels productes englobats dins del projecte ‘Producte d’Aquí’ de la mateixa Agència. En aquest cas, serà un cuiner de La Cuina del Ganxet el que compartirà amb el públic la recepta que ha preparat.

L’oferta gastronòmica de la Fira de la Llenega s’acabarà de complementar amb l’espai de tast ‘La Plaça de les Cols’, un projecte de la Fundació Cardona Històrica i de l’Agència de Desenvolupament de Cardona i Solsona que va obrir fa uns mesos a la plaça Santa Eulàlia per promocionar entre els turistes que visiten la vila els productes locals i el comerç cardoní.


Concursos i exposició
La Fira de la Llenega arrencarà a les 9 del matí amb les inscripcions als concursos, que premiaran la llenega més gran, el bolet més original i la millor tapa de bolets. També hi haurà la tradicional exposició micològica, amb l’assessorament de l’Agrupació Micològica Berguedana, així com parades de venda de bolets i parades del comerç local.

L’ambientació de la fira anirà a càrrec dels Granger’s del Berguedà, que faran una ballada de country, i del grup El Toll, que oferirà música folk pels carrers.

En paral·lel a la Fira de la Llenega, es farà el festival infantil ‘Tocats del Bolet’, amb concursos de bolets enfocats als menuts, atraccions i espectacles infantils.


David Guapo, a l’Auditori
La jornada s’acabarà d’arrodonir amb l’actuació del reconegut monologuista David Guapo a l’Auditori Valentí Fuster de Cardona, a les 18.30h, un espectacle organitzat per l’Auditori Valentí Fuster dins el cicle ‘Batecs Culturals’. Les entrades es poden adquirir en aquest enllaç.


*Poden descarregar el programa de la Fira de la Llenega aquí.