Els Benet Games atrauen més de 27.000 persones en un cap de setmana de família, esport, natura, música i gastronomia

LES SUPERCURSES DEL CLUB SUPER3 I LA KIA RACE HAN ESTAT LES ACTIVITATS MÉS PARTICIPADES.

Sant Fruitós de Bages ha viscut un intens cap de setmana ple d'activitats a l'aire lliure, música i proves esportives. La participació de les més de 27.000 persones que s’han aplegat al municipi fan que aquesta sisena edició del festival hagi estat la més reeixida. En aquest sentit el consistori veu com l’esdeveniment es consolida edició rere edició atraient gent de la comarca i de tot Catalunya.

L’activitat més participada del dissabte van ser les Supercurses del Club Super 3, on hi van prendre part 1200 nens i nenes. Paral·lelament a la cursa els nens i nenes aplegats al Bosquet van poder participar en les finals de la proposta d’estiu de TV3, el concurs de la Xancleta Challenge amb la presència dels personatges del Super3 la Pati Pla, el Dan  i el Pau.

El diumenge al matí la KIA Race, enguany encara més salvatge que en anteriors edicions, va aplegar esportistes d’arreu de Catalunya i la Copa Catalana de Ciclocròs, que va comptar amb la presència del campió del món, el txec Vaclav Kolar,  se la va endur Isaac Simón en categoria masculina i Jordina Muntades en femenina.

Al llarg del cap de setmana es van celebrar competicions esportives d'alt nivell com la Copa de Biketrial i d’altres propostes solidàries com la caminada solidària de la Fundació Althaia.

Enguany la gastronomia també ha tingut una presència destacada en el certamen amb la col·laboració dels restauradors locals que van oferir plats amb l’albergínia blanca com a base, impulsant així aquest producte que s’està recuperant des del municipi. En aquesta mateixa línia també cal destacar que l’arrossada popular de dissabte al migdia va aplegar més de 300 persones.

Pel què fa a la segona edició del concurs Real Videos, enguany es van presentar 35 propostes amb imatges més espectaculars. El premi en la categoria Terra va ser per Marc Martí, Carles Carbonell es va endur la categoria aigua i Denís Gualda va guanyar en aire. El jurat va concedir un premi especial a Martí Baraldés.

Tallers, exhibicions, una festa dels colors molt participada, música, activitats infantils, gastronomia del territori i un munt d’activitats van omplir el Bosquet i el seu entorn de propostes de caire lúdic, saludable i esportiu per a tots els públics.

Un any més els Benet Games es consoliden com una cita obligada pels amants de les aventures, els esports outdoor i l'oci en família, essent ja un esdeveniment a marcar a l'agenda del proper any. L’edició d’enguany, amb la Mútua General de Catalunya com a patrocinador principal, ha tancat amb un balanç molt positiu tant pel què fa a la participació en les activitats com per la seguretat, on no s’ha registrat cap incident destacable.

GALERIA FOTOGRÀFICA