Tots els grups amb representació al ple defensen el Corre de bou de Cardona

Tots els grups amb representació al ple de l’Ajuntament de Cardona —Esquerra Republicana, PSC i Junts per Cardona— fan front comú en la defensa del Corre de bou que se celebra per Festa Major —que compta amb 610 anys d’història— després que aquest dijous a la tarda el Parlament de Catalunya hagi aprovat la proposta de resolució presentada per Catalunya en Comú Podem per instar el Govern a modificar la llei actual amb l’objectiu que les diferents modalitats de corre bou es deixin de celebrar a Catalunya.
Els grups lamenten que la proposta s’hagi presentat i aprovat sense tenir en compte la veu de Cardona i arran d’uns fets —els de Vidreres— que no tenen cap relació amb el tipus de festa que se celebra a Cardona. Recorden, així, que a Cardona no hi ha cap debat obert al respecte, ni mai cap persona o entitat ha demanat la seva abolició.

També subratllen que a Cardona es compleix amb escreix la llei que regula les festes tradicionals amb bous i que fins i tot s’apliquen mesures extres per preservar el benestar de l’animal i la seguretat de participants i públic. En el cas del Corre de bou cardoní, els participants pràcticament no toquen l’animal —que es retalla, se salta o s’esquiva.
Per tot això, demanen que la veu de Cardona pugui ser escoltada en un debat més ampli i profund. A la vegada, els grups es mostren disposats a trobar els mecanismes que permetin la continuïtat de la festa cardonina.