La Festa de la Verema del Bages torna amb més força que mai

-La inauguració es farà a Sallent el divendres 4 Octubre. El dijous abans s’haurà celebrat la Nocturna Vinum

 

-S’aposta per potenciar els actes de dissabte a Artés amb un tast a cegues i tastos amb ritme

 

-Tots els actes es poden consultar a www.festaveremabages.cat

 

La Festa de la Verema del Bages arriba a la seva 24 edició i ho fa en molt bona forma. L’ajuntament d’Artés i la Denominació d’Origen Pla de Bages han preparat la 24 edició de la Festa incorporant algunes activitats noves, com el tast a cegues dels vins del Bages i potenciant algunes de les més clàssiques com la Nocturna Vinum, que enguany se celebrarà a Manresa, Artés i Sant Fruitós; la jornada de dissabte al vespre a la plaça Vella d’Artés amb els Tastos amb ritme i sense oblidar les activitats més clàssiques del diumenge, a Artés.

 

Nocturna Vinum

L’activitat de la festa de la Verema començarà el dijous a Manresa, Artés i Sant Fruitós. Diversos locals han preparat música en directe per amenitzar una vetllada on els vins del Bages en seran els principals protagonistes. Aquesta activitat ha agafat una embranzida important des que l’activitat s’ha passat al dijous previ a l’inici de la Festa de la Verema.

 

Divendres, inauguració a Sallent

Sallent serà el municipi que enguany acollirà la inauguració de la Festa de la Verema. L’activitat es traslladarà a l’històric Celler Santmartí, que es podrà visitar de forma guiada.

Més enllà de la benvinguda i parlaments se celebrarà un taller de vins i plantes aromàtiques, es presentarà la placa de cava de la 24 Festa de la Verema i a partir de les 20:30 i fins a les 23 hores hi haurà tastos de vins de la DO acompanyats de la gastronomia sallentina, en un acte obert a tota la població.

 

Els tastos amb ritme i el tast a cegues. Activitats estrelles del Dissabte

L’activitat de la Festa de la Verema es trasllada el cap de setmana a Artés, autèntic epicentre de la festa, ja que la població artesenca se l’ha fet molt seva. Els seus veins i veines s’han convertit en els amfitrions perfectes per acollir a tothom al seu municipi.

El dissabte tarda-nit s’ha convertit en  un dels principals reclams. A les activitats culturals de la tarda s’hi afegeix enguany un tast a cegues on qui vulgui i per parelles podrà participar per reconèixer i endevinar quins són els vins del Bages que es podran tastar. I s’haurà d’encertar només veient el color i tastant el vi. Aqueta activitat té places limitades i les inscripcions es poden fer al Celler Cooperatiu d’Artés.

Els maridatges de vins i tapes elaborades per la restauració artesenca estaran acompanyades de bona música en directe.

 

La baixada a la Vinya i l’aixafada popular grans reclams del Diumenge

La plaça Vella d’Artés  és el centre neuràlgic de la festa i ho continuarà sent. Des de primera hora del matí es podrà baixar a la vinya a veremar i es podrà fer most aixafant raïm de la forma més clàssica: amb els peus. Una activitat que és un reclam més per a la fira d’artesania i per poder tastar els vins de la DO Pla de Bages que enguany aniran acompanyats de les degustacions culinàries de mengemBages, que potencia el producte alimentari local i els seus productors. Activitats infantils i visites a cellers completen un diumenge agradable de Festa de la Verema.

 

Concurs d’instagram #postuveremaBages

Qui no ha fet alguna vegada ‘postureig’ amb una copa de vi a la mà? Els organitzadors de la Festa de la Verema organitzen un concurs de fotografia a través de la seva xarxa social instagram @festaveremabages. Per participar només cal afegir l’etiqueta #postuveremabages

 

Totes les activitats, horaris, dies i inscipcions es poden consultar a la pàgina web www.festaveremabages.cat

__________

Peu de foto: Brindis per la Festa de la Verema a la sala de tast del celler Solergibert, d’Artés.

(esquerra a dreta)

Alcalde de Sallent, Oriol Ribalta; Alcalde d’Artés, Enric Forcada; Secretària Consell Regulador DO Pla de Bages, Eva Farré, President Confrafia de vins del Bages, Francesc Baltierrez

__________

Per a més informació, talls de veu, entrevistes podeu contactar amb

Gedi Media