Ajuts per fomentar la dinamització econòmica del Centre Històric de Manresa

L’Ajuntament de Manresa promou l’obertura de noves activitats econòmiques al Centre Històric mitjançant la concessió d’ajuts a persones emprenedores i també als propietaris que arrendin el seu local. Aquests ajuts es circumscriuen a l’àmbit del Centre Històric (Barri Antic, Escodines, Remei) i pretenen incentivar l’arrendament dels immobles tancats per tal d’allotjar-hi noves activitats. S’hi poden acollir els negocis en planta baixa (activitats comercials i de serveis) o en planta pis (oficines i activitats professionals).

 

TIPUS D’AJUT

Subvencions a fons perdut que es concedeixen, simultàniament, a la persona emprenedora que inicia el negoci i al/a la propietari/ària de l’immoble on aquest s’hagi instal·lat. La sol·licitud s’ha de presentar una vegada el negoci ja estigui en funcionament.

 

REQUISITS

La nova activitat econòmica s'ha d'haver establert amb posterioritat a l' 1 d'octubre de 2018, trobar-se en funcionament i tenir resolts favorablement tots els tràmits de legalització. El contracte d’arrendament entre la propietat i el/la titular de l’activitat ha de tenir una durada mínima de 3 anys i estar degudament inscrit a la Cambra de la Propietat o Registre Públic corresponent. La sol·licitud l’han de formalitzar conjuntament ambdues persones interessades (propietat i titular).

 

QUANTIA DE L’AJUT

La persona emprenedora titular de la nova activitat econòmica rep una subvenció equivalent a tres mensualitats del lloguer de l’immoble (amb un topall màxim de 4€/m2 mensuals).El/la propietari/ària de l’immoble on s’allotja el nou negoci rep una subvenció de 2€ per m2 de superfície arrendada (amb un màxim de 1.000€).

 

TERMINI

Es poden presentar sol·licituds fins el 30 de setembre del 2019.