La 2a edició del Festivalet de Circ aterra aquest cap de setmana a Manresa

El tret de sortida es donarà aquest divendres al Kursaal amb l’espectacle acrobàtic “Extension”, de la companyia Cirque inextremiste. L’endemà, dissabte, l’acció es trasllada a l’Anònima que acollirà el gruix de les actuacions amb propostes molt diverses i d’estils diferents.

 

 

Tot és a punt per a la celebració a Manresa de la 2a edició del Festivalet de Circ. Artistes i companyies internacionals i, també, les imprescindibles, les de km0, configuren un cartell d’actuacions i propostes originals, impactants, diverses i aptes per a tots els públics.

 

Aquest divendres, 13 de setembre a les 9 del vespre, tindrà lloc al Teatre Kursaal l’espectacle inaugural “Extension”, de la companyia Cirque inextremiste, una proposta explosiva i vibrant protagonitzada per tres acròbates francesos que fan equilibris impossibles amb planxes i bombones de gas butà. Es dona la particularitat que un dels artista és discapacitat físic, i el muntatge inclou una gran excavadora a l'escenari. Un muntatge espectacular, per al qual es poden comprar entrades a les taquilles o a la web del teatre Kursaal

 

L’endemà, dissabte 14 de setembre, l’acció es trasllada a l’antiga fàbrica d’electricitat anomenada popularment l’Anònima que acollirà, al llarg de tot el dia un seguit de propostes atrevides i variades. La jornada començarà al matí amb els tallers de circ i mostra infantil a càrrec de LaCrica i al migdia, els assistents podran satisfer el paladar amb una paella popular que inclourà una opció vegana.

 

A les 5 de la tarda, els alumnes regulars de l’Aula d’Adults de LaCrica oferiran un espectacle multidisciplinari en format cabaret de circ. Més tard, un espai obert amb tres màstils serà l’escenari de l’actuació “Entre Nous...”, de la Collective Entre Nous formada pels artistes Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul. 

 

Posteriorment, i ja en jornada vespertina, serà el torn de la companyia brasilera Circo no ato que presentarà l’espectacle “A salto alto”, una paròdia de la història romàntica de la Ventafocs per criticar el consumisme de la societat actual.

 

En acabat,  els artistes catalans Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia, components del grup Capicua, tancaran el programa d’actuacions amb la funció “Koselig”, escenes plenes de circ, teatre, humor i màgia amb acrobàcies aèries i filigranes amb màstils.

 

A més de les actuacions, l’antiga fàbrica d’electricitat també acollirà dues exposicions: la instal·lació artística “Fabulós”, d’Arnau Serra i Berni Puig, i la mostra fotogràfica “Ser: instantània en moviment”, de Marta GC.

 

 

Programa d’actuacions

 

Divendres 13 de setembre

  

EXTENSION // CIRQUE INEXTREMISTE

Yann Ecauvre, Rémi Lecocq, Sylvain Briani-Colin/Jérémy Olivier

 Teatre Kursaal a les 21 h

Per majors de 6 anys

Preu: 8€

 

 

Dissabte 14 de setembre

 

TALLERS DE CIRC I MOSTRA INFANTIL // LACRICA

Espai L'Anònima a les 11 h

Tots els públics

Gratuït

  

PAELLA POPULAR

Dinar popular amb opció vegana 

Espai L'Anònima a les 14 h

Tots els públics

Preu: 8€ 

 

MOSTRA DE l’AULA D’ADULTS // LACRICA

Alumnes de LaCrica

Espai L'Anònima a les 17 h

Tots els públics

Gratuït

  

ENTRE NOUS... // COLLECTIVE ENTRE NOUS

Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul

Espai L'Anònima a les 18.30 h

Tots els públics

Gratuït

 

A SALTO ALTO // CIRCO NO ATO

Carol Costa, Cássia Cristina, Luís Fernando Martins, Mario Martins, Natássia Vello, Rafael Garrido i Rodrigo Ceribelli

Espai L'Anònima a les 20.30 h

Tots els públics

Gratuït

 

KOSELIG // CIA CAPICUA

Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia

Espai L'Anònima a les 22 h

Tots els públics

Gratuït

  

Exposicions

 

FABULÓS // ARNAU SERRA I BERNI PUIG

Fabulós és un projecte que combina el circ i les arts gràfiques. A través de l’animació analògica s’investigarà i treballarà una proposta de circ on el públic esdevé el motor de l’espectacle.

 

SER: INSTANTÀNIA EN MOVIMENT // MARTA GC 

El Circ és l’art circular que, empès per la inquietud del risc, amalgama ingredients clàssics i moderns d’orígens heterogenis. El circ és acció, és l'emoció que dóna vida a la idea. El circ, instantànies en moviment.

 

Més informació i programa al web www.festivaletdecirc.cat