L'actriu Anna Barrachina protagonitzarà el pregó institucional de Festa Major de Cardona

Dimecres 4 de setembre el pregó institucional inaugurarà la Festa Major de Cardona d’enguany, que se celebra els dies 7, 8, 9 i 10 de setembre. Enguany el pregó anirà a càrrec d’Anna Barrachina, actriu catalana.

L'acte, que està obert a tothom, se celebrarà a dos quarts de nou del vespre al Saló de sessions de l’Ajuntament. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, presidirà l'acte acompanyat de la corporació municipal. Amb l’acte del pregó institucional Cardona comencen oficialment els actes de Festa Major.

Nascuda a Sitges l’any 1968, Barrachina és “actriu de vocació”. Ja des dels 18 anys va formar part d’una de les companyies més importants de teatre a Catalunya, La Cubana, una escola de formació de reconeguts actors. Durant el seu pas per la companyia va protagonitzar algun dels seus papers més emblemàtics a obres com “Cómeme el coco, negro” o “Cegada de amor”, amb un dels papers més recordats pel públic, el personatge d’Estrellita Verdiales.

Després del seu pas per La Cubana, l’actriu catalana ha continuat la seva trajectòria professional a sèries de televisió com “Ventdelplà”, “El Comisario”, “Al salir de clase”, “Amar es para siempre”, “Merlí”... o participant a algunes pel·lícules com “La vida por delante” o “Tapas”. En l’actualitat està immersa en el món del teatre, amb la comèdia “Oh, Mami!” que a partir del 2020 la portarà per diverses ciutats de l’estat.

Anna Barrachina s’afegeix així a la resta de personalitats que han fet lectura del pregó institucional de la Festa Major de Cardona: el periodista Lluís Foix (2002), el bisbe Josep M. Guix (2003), l’oceanògrafa Josefina Castellví (2004), el cardiòleg Josep Corrons (2005), l’ historiador i polític Joaquim Ferrer (2006), el físic Josep Enric Llebot (2007), el diplomàtic Joaquín Piriz (2008), la geòloga Montserrat Torné Escasany (2009), el periodista Gonçal Mazcuñán (2010), el doctor Ramon Estruch (2011), el doctor Valentí Fuster (2012), el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana (2013), Isona Passola (2014), Ramon Gener (2015), Mn. Antoni Guixé (2016), Jordi Cuixart (2017) i Assumpció Malagarriga (2018).

L’Ajuntament de Cardona convida a tots els ciutadans a assistir al Pregó institucional i desitja a tots els cardonins i cardonines una bona Festa Major.