L'aigua i el foc enceten i donen la benvinguda a la Festa Major de Manresa

El tradicional i refrescant Correaigua donarà, demà dissabte, el tret de sortida a la gran festa manresana, mentre que diumenge serà el torn de la Moscada Infantil, ambdós actes organitzats per Xàldiga, la que omplirà d’espurnes i  pirotècnia el Barri Antic.

 

Com ja és tradicional la Festa Major de Manresa arrencarà demà, dissabte 24 d’agost, amb l’acte més refrescant i, sens dubte un dels més participats, el Correaigua, organitzat per Xàldiga, i que enguany ruixarà a la gent amb 40.000 litres d’aigua amb aromes i colorants de fruites i també amb els tradicionals banys de confeti, farines i altres materials apegalosos.

 

El recorregut començarà a dos quarts de cinc de la tarda a la plaça Europa i seguirà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer Pedregar, plaça Pedregar, carrers del Metge Planas, Nou, Sant Miquel, Baixada del Carme, plaça Major i Cap del Rec per tornar a la plaça i carrer del Carme i, finalment, a la plaça Europa.

 

La 11a trobada de bateries i una caminada nocturna al llarg de la Sèquia són altres propostes pel dissabte

 

Per onzè any consecutiu, aquest dissabte, a les 7 de la tarda, també es farà la Trobada de Bateries, un gran esdeveniment pels amants de la percussió que  tindrà lloc a la plaça Sant Domènec.

 

Per altra banda, a partir de les 9 del vespre, els caminaries podran gaudir d’una excursió nocturna al llarg de la Sèquia i els canals de regadiu. El punt de trobada es al Parc de l’Agulla (Infosèquia) i acabarà amb un tast de coca i cava al Mas de Sant Iscle. L’organitza la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia i els interessants, que han de portar frontal, s’han d’inscriure a cvisitants@parcdelasequia.cat. Preu: 10 euros a partir de 12 anys; 5 euros de 8 a 12 anys; i gratuït fins a 8 anys.

 

La Moscada Infantil i l’espectacle Euphoria, actes destacats del diumenge

 

Euphoria és un espectacle de dansa acrobàtica, teatre i circ protagonitzat per vuit actrius d’entre 9 i 17 anys. Una proposta de Sandal Produccions tendre i atrevida, adreçada al públic familiar i que es podrà veure al Pati del Casino en dues sessions, a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre. Entrades a https://www.euphoriaespectacle.com/

 

I al vespre, un altre dels sospitosos habituals de la Festa Major manresana, la Moscada Infantil, que tindrà lloc a dos quarts de 9 a la plaça Major, on començarà el recorregut de la cercavila de lluïment. Els organitzadors, Xàldiga Taller de Festes, recomanen anar vestit de forma adient (portar el cos i el cap coberts) atès que s’utilitzarà pirotècnia.