Sant Fruitós celebrarà la vuitena edició de la Tomacada 2019 amb l'objectiu de seguir fomentant els productes de proximitat

La Plaça de l’Església acollirà el proper dissabte 27 de juliol la vuitena edició de la Tomacada

La trobada té la voluntat de fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l’any conreen els horts del poble.

La festa començarà amb una visita familiar als horts a partir de les 7 del vespre per a infants i famílies. Paral·lelament, a la plaça es farà un taller infantil on es construirà un ‘hotel d’insectes’. D’entre els participants del taller es sortejaran dos kits d’hort urbà. Seguidament, a les 8 del vespre a la Plaça de l’Església es farà un concurs a l’entorn dels tomàquets i s’oferirà un sopar popular a base de tomàquets i botifarra.

El concurs d’enguany tindrà 3 modalitats: el tomàquet de major pes, el tomàquet més original i el millor cistell amb productes de l’hort. Els guanyadors es decidiran per votació popular entre el públic assistent.
Per tal de participar al concurs cal inscriure’s abans del 26 de juliol a l’establiment Foto Isidre i el dia 27 abans de les 6 de la tarda portar 5 kg de tomàquets a la Plaça de l’Església i triar el de més pes i el més original.

Tots els hortolans participants al concurs tindran 2 tiquets gratuïts pel sopar popular. Les persones que no participin en el concurs poden comprar els tiquets pel sopar a Foto Isidre pel preu de 5€ i que inclou Tomacada, botifarra, beguda i postres. A més a més, tots els participants a les visites i al sopar rebran un obsequi.

La festa està organitzada per la Junta de Regants Riu d’Or, el Col·lectiu de Recerca Històrica, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages amb la col·laboració de Jordi Hi-Fi, Cal Fusteret, Can Ladis i el Nou Celler.