La Fundació Cardona Històrica programa un ampli ventall d'activitats per al públic familiar i internacional

Durant els mesos de juliol i agost, la FCH ha ampliat les sessions de visites guiades a tots els centres turístics per tal d’oferir més i millor servei, coincidint amb la temporada d’alta afluència de visitants.

La Muntanya de Sal, el Castell, el Centre Històric i l’espai de dinamització comercial “La Plaça de les Cols” obriran de dimarts a diumenge durant el juliol i tots els dies de la setmana durant l’agost. L’Oficina de Turisme obrirà de dilluns a diumenge, tot l’estiu.

L’ampliació d’horaris i de serveis permetrà afavorir tant les visites d’un dia a Cardona com ofertar activitats a tots els visitants que pernoctin.


El turisme internacional més present que mai
Actualment la Muntanya de Sal ofereix servei d’audioguies en 4 idiomes per tal d’interpretar la visita guiada al jaciment. Aquest estiu, el servei d’audioguia es complementa amb un servei de guiatge en idiomes realitzat pels professionals de la FCH.

Durant el mes de juliol i agost, s’ha programat visites guiades en anglès i francès a la Muntanya de Sal i també en anglès al Castell.

L’objectiu és oferir un servei de màxima qualitat al turisme internacional que és nombrós i es concentra principalment en els mesos d’estiu.


Més dinamització del centre històric
El nou espai de promoció del comerç local i els productes gastronòmics “La Plaça de les Cols” obrirà durant tot el mes de juliol (de dimarts a diumenge) i agost (de dilluns a diumenge) amb l’objectiu de dinamitzar i afavorir les visites al centre històric de Cardona. Les visites guiades pel barri antic, que comencen al Centre Cardona Medieval, inclouen des d’ara un tastet de productes locals en aquest espai. L’objectiu és promocionar el comerç de Cardona i visibilitzar els productes gastronòmics del nostre entorn.

Es podran tastar vins i vermut Piteus (www.canpaletpiteus.cat) , pa dels flequers locals, “Oli Migjorn” (www.olimigjorn.com) i embotits i dolços típics de Cardona.


Més activitats que mai pel turisme familiar
Durant tot l’any però especialment durant l’estiu, Cardona rep un important nombre de famílies que fan estada d’un dia o pernocten.

Enguany s’ha programat visites teatralitzades per descobrir el patrimoni d’una manera amena, didàctica i divertida. Sota el nom de “Projecte Alquímia: el Secret del Liber Salis” es proposa conèixer la Muntanya de Sal acompanyats d’un extravagant científic que vol resoldre un antic enigma. Amb el nom de “La veritable història de la Torre de la Minyona” es convida als participants a reviure i alhora reescriure la llegenda més coneguda del Castell de Cardona.

Les propostes enguany s’amplien amb “El Joc dels Tresors de Cardona” i el “Joc de les Fonts”, activitats d’orientació organitzades per Cardonaevents (www.cardonaevents.com) i que permetran descobrir el patrimoni i l’entorn natural que envolta la vila.

Enguany s’estrena també l’activitat familiar “El llegendari PereLlampdesal”, una escape room a l’aire lliure per Cardona. L’activitat es pot adquirir als centres turístics de Cardona i a les llibreries (www.llampdesal.cat).

La tradició gegantera de Cardona està present amb la visita al taller de gegants de l’escultor cardoní Toni Mujal, mestre reconegut en l’àmbit nacional (www.tonimujal.com).

Tanmateix es podran realitzar rutes per l’entorn natural, senderisme o en BTT organitzades per “Rutes Silvia Rovira” i “Cardonaevents”.


Un ofici singular: el treball de la sal
Es convida als visitants a conèixer un singular ofici arrelat a la tradició local: l’artesania de peces de sal. La visita a Cardona es complementa perfectament amb els tallers d’artesania de la sal “Art- Sal“ (www.artsal.es) i “Taller Artesà de Sal” (www.tallerdesal.com) i la visita al Museu de la Sal Josep Arnau (www.museodelasal.com).


Com planificar la visita?
Es pot consultar tota l’oferta de visites i activitats a Cardona a la pàgina web www.cardonaturisme.cat i es poden adquirir les entrades anticipades al portal entrades.cardonaturisme.cat.