El Consell Comarcal del Bages organitza diversos tallers gratuïts per enfortir el sector turístic

L’impuls del turisme a través de la valorització del territori i estratègies de visibilització a les xarxes socials, les propostes dels tallers que organitza la Diputació i la Cambra de Comerç al Bages amb la col·laboració de Bages Turisme

Amb l’objectiu de facilitar a les empreses i a les entitats gestores del territori diverses tècniques i eines d’optimització, i contribuir així a millorar el sector turístic del Bages, l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal conjuntament amb la Diputació de Barcelona i la Cambra de Barcelona organitzen diversos tallers gratuïts de turisme. En concret són tres tallers, que combinen sessions presencials i online i també visites a empreses. El primer i el segon taller consten d’una sessió presencial de 4h, i el tercer taller de dues sessions presencials.

Aquestes formacions s’adrecen a professionals del sector i, més específicament, a tècnics d’atenció al client, i serveixen per adquirir tècniques per a la millora de la competitivitat d’organitzacions públiques i privades i de les destinacions turístiques. Són una eina de suport per a conèixer diversos aspectes pràctics que incideixen en la gestió del negoci turístic, com ara el màrqueting i la reputació online, la sostenibilitat, la gestió de clients, etc.

El primer taller serà el 19 de juny a l’Hostal Soler de Sant Joan de Vilatorrada, on els i les participants rebran formació pràctica per aprendre a reconèixer la diversitat dels recursos naturals i culturals del Bages i veure’n la potencialitat per crear productes relacionats amb el turisme i l’hostaleria. Amb el nom “Del paisatge a la creació d’un turisme autèntic” el director de l’empresa Naturalwalks, Evarist March, mostrarà com posar en valor l’entorn i crear propostes turístiques originals.

El segon taller serà el 22 de juliol a la Seu de Manresa i facilitarà informació als agents turístics pel compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals LOPD 15/1999 perquè ells mateixos puguin dur a terme la seva implantació i manteniment de la seva bases de dades de clients. La nova normativa exigeix a les empreses tenir un control més estricte de les dades personals i mantenir els clients informats sobre els seus drets i l’ús que es farà de la seva informació. Per parlar de tot plegat es comptarà amb l’advocat expert Daniel Panyella.

El darrer taller serà els dies 30 de setembre i 7 d’octubre al Mas Sant Joan de Sant Joan de Vilatorrada, on s’analitzarà la comunicació a través d’internet i com teixir estratègies de fidelització dels clients i el reconeixement de les marques a través de les xarxes socials. “Fes-te visible a les xarxes socials, o no” serà impartit per Txell Costa, periodista especialitzada en estratègies de comunicació a les xarxes socials i coach empresarial.

Les empreses i institucions interessades es poden inscriure de franc als tallers en aquest enllaç.

El conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Josep Canals, ha explicat que «el turisme està immers en un procés de canvi constant, accentuat amb un creixement de la competència i en la incorporació de noves tecnologies. Duem a terme aquests tallers a la comarca per facilitar a les entitats gestores del territori oportunitats per dissenyar i implantar noves metodologies i eines de venda dels productes i destinacions turístiques».