Els Àngels de Nit intervindran a Manrusionica per tal d'informar les persones joves sobre consums i comportaments sexistes

Demà dissabte 8 joves ‘Àngels de Nit’ seran presents al festival Manrusionica per tal d’informar les persones joves de possibles comportaments sexistes, i repartiran informació per tal de reduir els riscos que poden causar l’abús de l’alcohol i substàncies.

 

 

Àngels de Nit és un projecte que lideren les àrees de Joventut de l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages. Consisteix en un grup de joves que actua amb l’objectiu d’introduir “instants” reflexius en les conductes als espais d’oci nocturn, ja sigui a nivell de malalties de transmissió sexual, abús dels consums d’alcohol i altres drogues, comportaments sexistes, etc.

 

El principal objectiu dels Àngels de Nit és fomentar els hàbits saludables tant en els consums com en les conductes sexuals i relacionals entre els usuaris dels espais d’oci nocturn, així com també actuar en el cas de comportaments sexistes.

 

La seva intervenció de demà, dissabte, tindrà lloc entre les 23:30 i les 02:30 de la nit. Els àngels voltaran pels diferents espais on es realitzarà Manrusionica, principalment al parc de la Seu, plaça de la Reforma i als carrers i entorns propers.

 

Prèviament a la intervenció aquests joves que actuen com a àngels, han rebut una formació de 20 hores, al llarg de la qual han tractat les temàtiques de sexisme, consums i coneixement de substàncies com alcohol i altres drogues, afectivitat i sexualitat i LGTBI.

 

Aquest projecte es pot desenvolupar gràcies a la participació dels mòduls d’Integració Social i d’Animació Sociocultural i Turisme de l’institut Guillem Catà, ja que la majoria dels Àngels de Nit provenen d’aquests dos mòduls.

 

Al llarg de tota la nit, els àngels repartiran aigües , preservatius i informacions diverses.

 

El projecte d’Àngels de Nit ha estat reconegut com una bona pràctica dins l’àmbit de joventut per l’associació catalana de professionals de les polítiques de joventut.