El Consell Comarcal impulsa les empreses agroalimentàries amb la nova edició d'un programa de formació i assessorament

Aquest serà el segon any del “T’acompanyem per créixer a través del teu producte”, que formarà a 4 empreses del Rebost del Bages i farà el seguiment de les 8 empreses adherides al programa l’any passat

Un dels projectes de més èxit del Rebost del Bages, integrat dins l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, és el “T’acompanyem per créixer a través del teu producte”. Aquesta iniciativa té com a objectiu la dinamització del sector agroalimentari comarcal a través de la formació i l’assessorament individualitzat per tal que els petits productors associats al Rebost del Bages puguin impulsar els seus negocis.

El “T’acompanyem per créixer a través del teu producte” és un programa de formació i acompanyament adreçat a pimes i microempreses del sector agroalimentari. El principal objectiu és ajudar a les empreses participants a què puguin definir el seu propi pla de creixement basat en el seu producte. Es tracta que les empreses facin una anàlisi interna del seu producte i de les seves opcions de creixement i millora com a empresa.

Enguany hi participaran 12 empreses, quatre de noves i vuit que ja van participar en la primera edició i en aquesta edició tindran un seguiment per part dels responsables del projecte. Les noves empreses realitzaran un programa de formació i acompanyament que consisteix en 4 hores de formació i 10 hores de sessions de treball individual segons les necessitats detectades de cada empresa.

Per la seva banda, les empreses que van participar l’any passat participaran d’un seguiment de la feina feta i les tasques desenvolupades previstes en el Pla d’Acció realitzat en la primera edició del programa. El principal objectiu és millorar les competències dels productors i elaboradors en gestió empresarial i, en definitiva, tenir empreses més competitives.

El conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Josep Canals, ha explicat que «es tracta d’un projecte de molta qualitat que, a través de l’oportunitat de negoci detectada en la formació i tenint en compte el punt de partida, l’empresa rep un assessorament personalitzat que fomenta no només el seu èxit sinó també la innovació. D’aquesta manera estem teixint una xarxa de productors forta i competitiva».

Aquest projecte és molt ben valorat pels participants perquè l’assessorament individualitzat per cada empresa ajuda a definir un pla de creixement a mida, des de la diagnosi i la definició dels objectius de treball fins a un nou Pla d’Acció. Les sessions individuals es realitzen, a més, a la seu de cada empresa participant, i aquest acompanyament es rubrica en la següent edició del programa quan es realitzen les corresponents sessions de seguiment.