Tot a punt per a la Nit de Picapolls, que dona inici aquest divendres a la 2a edició de la Fira ViBa

La vetllada, que se celebrarà al Parc de la Seu, oferirà tastos dels picapolls de la DO Pla de Bages i degustació de tapes elaborades pels Fogons Gastronòmics del Bages a més de música en directe i una actuació castellera

Serà una magnífica oportunitat de degustar els vins de la DO Pla de Bages elaborats amb la varietat picapoll, acompanyats de delícies gastronòmiques cuinades pels Fogons Gastronòmics del Bages, en un espai emblemàtic com és el Parc de la Seu de Manresa. Es tracta de la Nit de Picapolls sota la llum de la lluna, una proposta que se celebrarà aquest divendres dia 7 de juny al vespre que fusionarà vins, gastronomia i música. La vetllada, que forma part de la programació de Vi_suals 19, donarà el tret de sortida als actes centrals de la segona edició de la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, que s’allargarà durant tot el cap de setmana.

Sota el lema Vine a sopar al Parc de la Seu!, la Nit de Picapolls sota la llum de la lluna s’iniciarà a les 9 del vespre. Els assistents podran tastar més d’una desena de vins elaborats amb una de les varietats de raïm tradicionals de la DO Pla de Bages, la picapoll, amb la qual s’aconsegueix un vi blanc afruitat, d’aroma fresc, d’esplèndida textura i personalitat. També es podrà degustar una dotzena tapes cuinades pels Fogons Gastronòmics del Bages, un col·lectiu de cuiners professionals de la comarca que té per objectiu promocionar la gastronomia i posar en valor els productes del territori. Per això les propostes culinàries tindran com a ingredients centrals productes de proximitat d’explotacions de la comarca.

Tot això, acompanyat de música en directe a càrrec de Mon Petit Món, un duet de veu i guitarra que oferiran un repertori de swing, jazz manouche, música francesa i bossa nova. La vetllada també comptarà amb la música del DJ Ferri B i l’actuació dels castellers Picapolls de la Gavarresa.

Aquesta és la setena edició de la Nit de Picapolls, una proposta plenament consolidada que edició rere edició ha anat guanyant poder de convocatòria. L’any passat, més de 700 persones van passar per aquest esdeveniment.

Es pot adquirir anticipadament un abonament per 8,5 euros a través de la pàgina web www.firaviba.cat que inclou una copa, un portacopes i 5 tiquets vàlids tant per a la Nit de Picapolls com per a la Fira ViBa de dissabte i diumenge a Sant Domènec. El preu a guixeta és de 10 euros. Els tastos de vins costaran 1 tiquet i, les degustacions, entre 1 i 3 tiquets.

La Fira ViBa viurà dissabte i diumenge les jornades centrals

La plaça Sant Domènec de Manresa serà, dissabte i diumenge, l’epicentre de la Fira ViBa. Acollirà la Fira de vins de la DO Pla de Bages i la Mostra gastronòmica, que en aquesta edició guanya pes. A més, tant dissabte com diumenge hi haurà tastos específics conduïts per experts enòlegs. També serà escenari de diferents actuacions musicals, així com d’activitats adreçades sobretot a un públic familiar.

L’objectiu de la Fira ViBa és posar en valor la cultura vitivinícola del territori i esdevenir una festa per a la ciutadania. L’organització és a càrrec de BagesImpuls! i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. El certamen compta amb BBVA CX com a patrocinador principal. L’entitat financera, per segon any consecutiu, dona suport a la iniciativa fent palesa la seva proximitat i vinculació amb el territori.