La Festa del Riu serà dissabte un gran aparador d'iniciatives de cultura i economia transformadora

Tallers infantils, concerts, parades amb ofertes gastronòmiques i una quarantena d’iniciatives d’economia social i solidària són els grans atractius d’una festa adreçada al públic familiar a la vora del riu Cardener

 

Ja tot és gairebé a punt per a la celebració aquest dissabte, 1 de juny, de la segona edició de la Festa del Riu que convertirà l’esplanada del Pont Nou de Manresa en un gran espai ple de propostes culturals i d’economia transformadora, que permetrà gaudir d’un dissabte en família en plena natura, a tocar al riu Cardener.
 

A banda dels concerts de música previstos, a la Festa del Riu s’hi  podrà trobar un sector amb zones infantils, per a els nens i nenes de totes les edats. Durant tot el dia hi haurà un  espai per a nadons que porta l’associació Juga-la!, el tastet d’instruments, i 4 espais més amb tallers. A la tarda, també es podrà trobar la ludoteca Ludugururs, de Creu Roja Manresa.
 

A la gran plaça verda que es formarà, hi haurà 48 parades d’iniciatives d’economia social i solidària, de sectors molt diversos. Hi haurà iniciatives d’habitatge cooperatiu, de formació, d’edició i impressió, d’entitats de cooperació al desenvolupament, del sector tèxtil, del sector agroecològic i d’alimentació, i molt més.

 

Tallers i Espai debat

 

Els tallers comencen al matí amb un taller per inspeccionar l’estat de salut del Cardener, fent un anàlisis fitoquímic de l’aigua (10 h), i un de cant familiar, que consisteix en fer consciència del cos a través de la veu (10.30 h) . A les 11h començarà el taller de creació de tambors amb materials reciclats i el d’estampació de samarretes (11.30 h). Abans de dinar, es podrà participar en el taller “Juga amb mati” (mati significa aigua, en llengua local de Moçambic), i es podran observar el petits éssers vius que viuen al nostre riu. A la tarda (15 h), es podrà fer una altra creació amb material reciclat, en aquest cas de granotes Caçamosques i hi haurà taller de súper llavors. L’últim taller infantil començarà a les 16 h, i consistirà en aprendre a pescar de forma sostenible.
 

Els joves i adults també tenen opcions per entretenir-se, des de la ruta guiada “El Cardener abans, un espai productiu i d’oci” que surt de la plaça de la Reforma a les 10 h i les 16 h, el tast de vins cooperatius (13 h), el taller per aprendre a treure i guardar les llavors de les nostres fruites i verdures (16 h), i un per reflexionar sobre els nostres valors i la forma en què vivim (17 h).
 

A més, a l’Espai Debat de la Festa del Riu, s’hi presentarà el projecte del Planter Solar, de la cooperativa Som Energia (11 h), i el projecte del Supermercat Cooperatiu de Manresa (12 h). A la tarda, a l’escenari principal, integrants dels grups Txarango i Pallasos en Rebeldía faran reflexionar els assistents sobre quin paper té la cultura en la transformació social (16 h).
 

A la web www.festadelriu.cat es poden  consultar tots els horaris i inscriure-us en els tallers.

 

Espai Gastronomia i paella popular
 

La gastronomia i el menjar també estarà molt present a la Festa del Riu. Set parades amb oferta gastronòmica permetran degustar productes de la terra, i també receptes d’altres països i més exòtiques, però sempre cuidant al màxim els criteris de proximitat i ecologia. No hi faltaran la cervesa artesana i cooperativa de la mà de Ninkasi, i de Mengem Bages. A més, per dinar, hi haurà una gran paellada popular, en la que es podrà escollir entre opció vegetariana o amb carn, a preu popular (5€ i 7€). A través del web, podeu inscriure-us a la paella, i així garantir que no us quedareu sense!