El CISARC aporta la seva expertesa en simulació al sector de la restauració

Simulació i restauració es van donar la mà durant la jornada que es va celebrar a UManresa-FUB en el marc de les activitats del III Congrés Català de la Cuina.

El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) va preparar diferents activitats que van posar de manifest el potencial de la simulació per millorar la capacitació del personal de sala dels restaurants, al mateix temps que es subratllava el gran impacte que té la feina d’aquests professionals en l’èxit empresarial dels negocis de la restauració. La jornada va incloure una demostració en directe d’una activitat de simulació: es va situar un jove cambrer en formació en una situació que l’obligava a prendre decisions en base als seus coneixements. Posteriorment, es va dur a terme el debriefing de manera col·lectiva amb el protagonista de l’activitat de simulació i la resta de participants a la jornada. Aquest procés de reflexió posterior és una part essencial de la simulació perquè permet ancorar bones pràctiques i detectar àrees de millora per progressar en el desenvolupament professional.

La jornada va estar dinamitzada per la coordinadora del CISARC, Aida Camps, i pel professor dels estudis d’ADE d’UManresa-FUB i doctorand en Metodologia de la Simulació, Lluís Blancafort. També va comptar amb la participació de Pepa Aymamí, directora general de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, de Valentí Martínez, Josep-Eladi Baños, rector de la UVic-UCC, de Màrius Rubiralta, director executiu del III Congrés Català de la Cuina i de Xavier Ginesta, director tècnic de la comissió territorial Barcelona-comarques centrals del III Congrés Català de la Cuina, de Daniel Brasé, gerent de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració, de Dani Pons, cap d'àrea de l'Escola d'Hosteleria Joviat i d’Iñaki Larrea, de l'Escola d'Hosteleria d'Osona.