Esquerra revalida la majoria de membres al Consell Comarcal del Bages

Els resultats de les eleccions municipals impliquen que els republicans augmentin la seva representació a l’ens comarcal, seguit de Junts per Catalunya i el PSC

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat les eleccions al conjunt de la comarca del Bages, fet que implica que ha obtingut la majoria simple de membres del Consell Comarcal. En concret ha obtingut 13 representants, dos més que fa quatre anys. En segon lloc ha quedat Junts per Catalunya, amb 9 consellers, i en tercer lloc trobem el PSC amb 6 membres. En quarta posició han quedat les CUP, que han aconseguit 3 consellers, seguit de Ciutadans i En Comú amb 1 conseller cadascú.

El repartiment es fa en funció del nombre de regidors i de vots obtinguts en la comarca en les eleccions municipals per cada partit, coalició, federació i agrupació d’electors, sempre que hagin obtingut el 3% o més dels vots en la comarca. En aquestes eleccions Esquerra Republicana ha obtingut 129 regidors i regidores (32,60% dels vots), Junts per Catalunya 84 (23,88%), el PSC n’ha aconseguit 47 (16,04%), les CUP 20 (8,78% dels vots), Ciutadans 6 (4,23%) i En Comú ha obtingut 7 regidores i regidors (3,42% dels vots).

Un cop constituïts els ajuntaments la junta electoral provincial convoca els representants dels partits que han obtingut llocs en el consell comarcal perquè designin les persones que han de ser proclamades membres (que han de ser regidors regidores). El Consell Comarcal del Bages es constituirà en sessió pública el primer dia hàbil després de transcorreguts 15 dies naturals des de l’acte de proclamació dels membres electes.