El Consell Comarcal del Bages, l'Ajuntament de Manresa i ACCIÓ promouen la innovació en models de negoci de les empreses basats en l'economia circular

El proper 5 de juny es realitzarà una jornada dedicada a les empreses interessades a començar a fer passos cap a un nou model de disseny i comercialització que els permetrà plantejar-se nous objectius de circularitat

L’impuls de l’economia circular és un dels eixos vertebradors de les accions de desenvolupament comarcal que promouen el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa a través del projecte Indústria Circular al Bages. Conjuntament amb ACCIÓ i la col·laboració de la Cambra de Comerç de Manresa, s’organitza el proper dimecres 5 de juny la jornada “La implementació de l’economia circular en la indústria i els serveis”, amb l’objectiu de promoure la innovació en aquest àmbit en el teixit empresarial de la comarca.

La jornada s’enfoca com un taller dinàmic orientat a que les pròpies empreses detectin noves oportunitats en l’àmbit del disseny de productes i els models de negoci, basats en l’economia circular. A més, es preveu que hi hagi un apartat d’anàlisi de noves estratègies de comercialització de la pròpia activitat. La jornada es farà al Palau Firal de Manresa de 09 a 13h. L’economia circular és un nou paradigma que advoca per l’aprofitament de recursos entre empreses per tal de generar el mínim de residus, a la vegada que s’abarateixen els costos.

El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa estan portant a terme una sèrie d’accions formatives i de sensibilització orientades al teixit productiu, a les associacions d’empresaris i al personal tècnic dels municipis, per tal d’oferir eines i recursos per incrementar la competitivitat de les empreses a través de la innovació, les millors pràctiques disponibles i el desenvolupament de nous models de negoci. Per altra banda, en el marc del projecte Indústria Circular al Bages, s’estan realitzant assessoraments personalitzats a empreses en matèria d’economia circular, més concretament a les indústries dels polígons industrials. Aquest assessorament consisteix en la visita d’un consultor especialista en l’aplicació d’estratègies d’economia circular a la indústria, i en l’emissió d’un informe tècnic personalitzat d’avaluació de la circularitat del procés productiu de l’empresa.

Les empreses interessades en participar en la jornada formativa del proper 5 de juny ho poden fer inscrivint-se en aquest enllaç.