La cuina de proximitat protagonitza el 33è Concurs de Cuina Jove de Catalunya celebrat a l'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar amb un jurat presidit pels xefs Javier i Sergio Torres, amb dues estrelles Michelin

D’entre els deu finalistes participants al 33è Concurs de Cuina Jove de Catalunya, Oscar Maillo ha rebut el Premi absolut pel plat “Corbina amb textura d’espàrrecs” mentre que el premi a la millor presentació ha estat per Mariona Rodà per una reinterpretació del plat “maduixes amb nata”. Serà precisament ella qui representarà Catalunya a l’European Young Chef Award, que tindrà lloc a Grècia a l’octubre de 2019.

El Concurs de Cuina Jove de Catalunya s’emmarca dins de la Jornada Universitària de Gastronomia de l’EUHT StPOL que enguany ha comptat amb una demostració de cuina per part dels xefs Javier i Sergio Torres, amb dues estrelles Michelin.

La d’avui ha estat la 33a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya i la 40a edició de les Jornades Universitàries de Gastronomia de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, dos dels actes de cuina i gastronomia amb més trajectòria celebrats de manera ininterrompuda a Catalunya.

 

Pèsols del Maresme, gambes d’Arenys, maduixes de Sant Pol de Mar… Aquests han estat alguns dels ingredients estrella de les propostes culinàries presentades pels deu finalistes que avui han participat al 33è Concurs de Cuina Jove de Catalunya, celebrat a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i que ha tingut com a temàtica central la cuina de proximitat.

Els plats presentats pels concursants han estat valorats per un jurat presidit pels xefs Javier i Sergio Torres, amb dues estrelles Michelin; juntament amb el sr Ramon Sentmartí, director general de PRODECA (Promotora d’Exportacions Agroalimentàries Catalanes) de la Generalitat de Catalunya; la sra Ariadna Ribas, membre de l’Agència Catalana de Turisme – Generalitat de Catalunya; la sra Rosa Mayordomo, membre de la taula directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició; la sra Diane Dodd, directora de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT); el sr Josep Vilella, gastrònom i membre del grup “5 a taula” de La Vanguardia i el sr Ramon Serra, president del Consell de Direcció de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.

Els premis s’han distribuït en 4 categories. El Premi Absolut, atorgat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i entregat pel xef Sergio Torres ha estat per Oscar Maillo, del restaurant Blanc de Mandarin Oriental, amb el plat “corbina amb textura d’espàrrecs”. Com a record i homenatge, en aquesta edició el Premi Absolut duia també el nom del professor Julián Martínez, Cap del Departament de Cuina de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) des de 1984 fins al 2016, que el passat mes de gener ens va deixar.

El premi a la millor presentació, atorgat per l’Ajuntament de Sant Pol de Mar i entregat per l’alcaldessa del municipi, la sra Montserrat Garrido, ha estat per Mariona Rodà de l’Institut Bisbe Sivilla amb el plat titulat “maduixes amb  nata”.

El guardó a la imaginació i creativitat, atorgat per la Generalitat de Catalunya i entregat per la sra Veronica Enríquez, responsable de Coneixement i Estratègia de la Direcció General de Turisme; se l’han endut la Mariona Sanchez de l’Hotel The One Barcelona amb el plat “llàgrimes del Maresme, gamba de Blanes i aire de menta”.

I finalment, el premi a la destresa i millor tècnica d’elaboració ha estat per Gerard Lorente, de l’Escola Joviat, amb el plat “Gamba d’Arenys – Bleda – Mongeta del Ganxet”. El guardó ha estat atorgat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i entregat per la sra Rosa Mayordomo, membre de la taula directiva de l’Acadèmia.

Un cop entregats els premis i analitzats els requisits per a poder participar a la final de l’European Young Chef Award (EYCA) 2019, el jurat ha dictaminat que qui representarà Catalunya a la fase final d’aquest certamen serà la Mariona Rodà amb la seva reinterpretació del plat “maduixes amb nata”. La participació a la final europea de l’EYCA està impulsada per PRODECA i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia.

El Concurs de Cuina Jove de Catalunya s’emmarca dins de la Jornada Universitària de Gastronomia de l’EUHT StPOL que enguany ha comptat amb una demostració de cuina per part del xef Sergio Torres, amb dues estrelles Michelin.