L'Escola d'Hostaleria Joviat premiada al XIV Concurs de joves cuiners/eres i cambrers/eres de Catalunya

Des del Gremi ens sentim profundament contents i orgullosos del 1r Premi obtingut pels alumnes de l'Escola d'Hostaleria d'Osona en el concurs #jovescuinerslleida #jovescuiners. Felicitats als guanyad@rs i l’equip docent que ho ha fet posssible.

El Departament d’Educació considera un dels objectius de la formació professional el foment de l’esperit participatiu i l’intercanvi d’experiències entre l’alumnat. En el cas dels cicles formatius de Cuina i Gastronomia i de Serveis en Restauració, aquest interès es concreta en la convocatòria d'un concurs, amb el patrocini de la revista Cuina, entre els futurs cuiners/eres i cambrers/eres, alumnes dels Instituts d'Ensenyament Secundari i de les Escoles d'Hoteleria de Catalunya que imparteixen els esmentats cicles formatius. 

Aquest concurs, que ja ha arribat a la seva catorzena edició, aquest any compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. També s’hi sumaran a aquesta col·laboració la Federació Catalana de les DOP-IGP, una entitat sense ànim de lucre que agrupa la majoria dels Consell Reguladors DOP-IGP de Catalunya i la D.O. Costers del Segre. 

D’altra banda, l’empresa Makro actuarà com a proveïdor oficial del concurs fent palès el seu compromís amb les escoles d’hoteleria. Un objectiu fonamental d’aquests ensenyaments és la promoció de les tècniques bàsiques de la cuina catalana i de servei en la sala, així com la capacitat d’adaptar i improvisar noves propostes en el context de les realitzacions professionals que caracteritzen la restauració actual. 

El XIV Concurs de joves cuiners/eres i cambrers/eres de Catalunya consistirà, per tant, en la reinterpretació i elaboració de dues receptes del receptari tradicional català, en el muntatge de la taula, el servei i explicació dels plats, i en la presentació i el servei del vi adient.

 

#escolahostaleriajoviat #seguimformant #bonacuina#cuiner #pastisser #cambrer