Calders posa en marxa els treballs arqueològics a l'entorn del castell

La segona fase de la recuperació del conjunt medieval se centra en l'excavació i en les millores a l'enllumenat i la senyalització

Les restes del castell es van consolidar en la primera fase de rehabilitació realitzada l'estiu del 2017 

Calders preveu iniciar aquesta setmana la segona fase del projecte de rehabilitació del castell del municipi, després dels treballs de consolidació de les restes arquitectòniques, que es van dur a terme l'estiu del 2017. Ara, els treballs se centraran en l'excavació arqueològica de l'entorn del castell i en la millora de l'enllumenat i la senyalització. El consistori preveu tenir-los enllestits al voltant del mes d'agost.

L'alcalde de Calders, Eduard Sánchez, ha explicat que en aquesta segona fase «la intervenció no és tan arquitectònica sinó que és més arqueològica». En aquest sentit, s'actuarà a la part sud del recinte del castell, «on es farà l'excavació arqueològica, i també s'actuarà a les restes de l'església romànica de Santa Maria, que està fora del recinte, en una cota més baixa». Aquestes restes també «es desenrunaran i es posarà en valor l'edifici, que està en ruïnes», apunta Sánchez.