El ple de Manresa ha de rubricar avui la inicitiva del Gremi per dedicar un carrer per al cuiner Ignasi Domènech

El Gremi  va instar el reconeixement al cuiner Ignasi Domènech per tal de posar de manifest una de les figures clau per entendre la professionalització de la professió.

Per al gremi és important reivindicar la figura del gastrònom nascut a Manresa l'any 1874, autor d'una trentena de llibres, i donar a conèixer la seva empremta.

Els primers contactes amb la cuina els va tenir a casa dels oncles per part de mare, Ignasi Puigcercós i Antònia Cisa, extreballadors del tèxtil que havien fet el pas a l'hostaleria, primerament amb una taverna i després amb una fonda. Segons explica en les seves memòries, al costat del seu padrí arranca la seva història de cuiner.

La fonda del Centro o cal Nasi era al carrer del Born, 8, i a la part de darrere tenia un jardí amb sortida al carrer Nou, 15. A l'establiment dels Puigcercós hi havia també l'administració de la línia de Cardona, que es cobria amb «diligències i cotxes aparellats amb quatre animosos cavalls».

A l'edat de catorze anys, en companyia del seu cosí Emili Puigcercós, que després portaria la fonda del Centro, va marxar a Barcelona. Inicia així el camí d'aprenentatge. D'una taverna de port a una fonda de la Boqueria. Allà rep la proposta de treball que l'havia de retornar al Bages i accepta anar a la fonda Llobregat, de Monistrol de Montserrat.