La XII Trobada de Dones del Bages es consolida com a espai d'apoderament i reivindicació de la igualtat

El Centre Cultural La Creueta de Navarcles ha estat l’escenari d’aquesta trobada on la vuitantena d’assistents han realitzat diversos tallers d’oci, autoestima i manualitats

La XI Trobada de Dones del Bages ha celebrat la dotzena edició amb un nou èxit de participació. Un total de 80 dones d’entre 34 i 82 anys vingudes de Callús, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, El Pont de Vilomara, Manresa, Navarcles, Súria, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Mateu de Bages, Santpedor i Cardona es van reunir per realitzar diverses activitats amb l’apoderament femení com a fil conductor. La jornada, organitzada pel Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consell Comarcal, té l’objectiu d’afavorir la interacció, la coordinació i la construcció de xarxes i millorar l’entramat associatiu femení.

L’acte s’ha celebrat al Centre Cultural La Creueta de Navarcles, i ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal, Agustí Comas, i del conseller de l’àrea d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, els quals han agrait la participació i han remarcat la importància de l’esdeveniment. Comas ha explicat a les assistents que «la Trobada de Dones és un espai imprescindible per reivindicar que la societat i les institucions han de treballar cap a la igualtat real entre dones i homes, i des del Consell n’estem plenament compromesos».

Les participants, han participat conjuntament en diversos tallers, com “La dona que habita dins teu, tango-cabaret-burlesque” a càrrec de la terapeuta Paqui Borjas; l’espai d’autoconeixement “Emocions i sentit de l’humor” a càrrec de l’educadora social i neuroeduacadora Maria Navarrete; el taller “Mindfulness, cos, ment, equilibri” realitzat per l’exper Joan Maria Benítez; i manualitats fent marcs de reixa de galliner scrap-book amb talleristes del Taller del Bosc.

La Trobada de Dones del Bages és un esdeveniment que, a més d’iniciativa del Consell Comarcal, compta amb la col•laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i enguany de l’Ajuntament de Navarcles.