El Bages es promociona com a destinació de turisme de negocis

El Bages fa un pas endavant per posicionar-se dins de l'àmbit del turisme de negocis. El Bages ha acollit la visita de tècnics de la Barcelona Convention Bureau per tal que coneguin els establiments que ofereixen serveis en aquest sentit. Els professionals han visitat Les Comes de Serarols (Súria); l'Hotel Bremon, l'Auditori i el Castell de Cardona; la Rectoria de Godmar (Callús); i el celler Oller del Mas (Manresa).

Barcelona Convention Bureau (BCB) és un programa especialitzat de Turisme de Barcelona dedicat al turisme de reunions. Posen a la disposició d'empreses i professionals serveis de suport i assessoria per a l'organització i promoció d'esdeveniments. Actualment el BCB té convenis de col·laboració amb més de 300 empreses.

L'1 de gener de 2017 es van fusionar els dos Convention Bureau de la demarcació de Barcelona (el de comarques i el de ciutat). Des d'aleshores existeix com una única estructura de promoció del turisme de reunions per a tota la província de Barcelona, que representa l'oferta de tot el territori i a la qual hi estan integrats la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme de la capital. Aquest fet és rellevant perquè el Barcelona Convention Bureau participa a les principals trobades internacionals del sector posicionant no només la ciutat sinó també els serveis del territori.

Bages Turisme, l'àrea del Consell Comarcal del Bages dedicat a la promoció turística del Bages, ha coordinat la visita dels tècnics i ha facilitat informació sobre els atractius de la comarca. Situada al centre de Catalunya, el Bages és una comarca molt ben comunicada amb la ciutat de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, a més de tenir una posició central a Catalunya i bons accessos a tot el territori. Això, sumat als atractius turístics i als establiments que s'estan especialitzant en l'acollida de convencions i esdeveniments empresarials converteixen el Bages en un bon lloc pel turisme de negocis. Un altre dels valors afegits del Bages és l'important teixit empresarial, que propicia la vinguda d'empreses i la generació de necessitats vinculades a esdeveniments empresarials.