Les visites guiades de la Fundació Turisme i Fires de Manresa creixen un 13% en el primer trimestre de 2019

Durant aquest primer trimestre 782 persones hauran participat en les visites guiades a la ciutat amb itineraris establerts com “Manresa, Cor de Catalunya” o la “Manresa de Sant Ignasi”, però també per guiatges concrets  a la Seu, la Cova, el Modernisme o, recentment, la Torre Lluvià.

 

A dues de setmanes de tacar el primer trimestre de 2019, la previsió de visites guiades de Manresa Turisme és de 50 amb guiatge per a 782 visitants, la qual cosa suposa un creixement del 13% respecte el primer trimestre de 2018 i confirma la tendència positiva de guiatges mantinguda durant els darrers anys i, especialment, l’any passat.

 

A nivell mensual, el gener de 2019 Manresa Turisme ha ofert 13 guiatges amb 131 visitants, un 39% més de persones que el gener de 2018; el febrer de 2019, 15 guiatges amb 228 visitants, un 46% més; i el de mes de març de 2019 es preveuen un mínim de 26 visites amb un volum de 423 visitants, uns números molt pròxims als 444 visitants amb què es va tancar el març de l’any passat  i que, durant la segona quinzena del mes, fàcilment se superaran.

 

A aquestes visites de públic adult general, cal sumar-hi les visites escolars guiades entre setmana a diferents recursos escolars. Durant el mes de febrer, aquestes visites han suposat 189 escolars i, durant el mes de març, la xifra ascendeix a 658 escolars guiats en 8 itineraris.

 

Amb aquestes dades i posant la vista en els darrers anys, podem confirmar que és el primer trimestre d’any i, especialment, el mes de març amb un major nombre de visites guiades ofertes per Manresa Turisme.  

 

Aquestes visites guiades opten, especialment, per itineraris establerts com “Manresa, Cor de Catalunya” o la “Manresa de Sant Ignasi”, però també per guiatges concrets a la Seu, la Cova, el Modernisme o, recentment, la Torre Lluvià.

 

Durant el primer trimestre de l’any, dins de las visites de grups i particulars, cal destacar visites de grans grups com de l’Ajuntament de les Borges Blanques o de voluntaris de l’Obra Social La Caixa, del diari catòlic francès “La Croix” o, a finals del mes de març, de 55 jugadors de rugby nord-americans. Dins de les visites escolars, sobresurten els 290 escolars jesuïtes de Barcelona que han visitat la ciutat ignasiana entre el 12 i el 15 de març, tenint en compte l’elaborat operatiu que comporta la gestió d’aquestes visites.

 

L’organització i gestió d’aquestes visites guiades correspon a l’equip de la Fundació Turisme i Fires de Manresa.