La Transèquia mou gairebé 5.400 persones en el seu 35è aniversari

Tot i que al matí, a primera hora, les temperatures eren encara ben baixes, el sol va escalfar aviat els milers de participants d'ahir de la Transèquia, fins al punt que, quan van arribar al parc de l'Agulla, ja estaven gaudint d'uns primaverals 22 graus. Els pronòstics de bon temps es van complir i això va fer que el popular esdeveniment superés el nombre de participants de l'any passat i s'acostés a les xifres de les millors edicions.

En total, l'any del 35è aniversari, la Transèquia va reunir ahir prop de 4.700 inscrits, sense comptar els 300 voluntaris necessaris per al bon èxit de l'organització i els 400 nens i nenes que van participar en les activitats de la Minitransèquia, al mateix parc de l'Agulla. Sumant-los tots, el nombre total de participants es va acostar, doncs, als 5.400.

 

La majoria d'ells, com és habitual, van fer la Transèquia a peu, tot resseguint el curs de la Sèquia. Ho van fer 3.501 participants, alguns dels quals caminant els 24 quilòmetres des de Balsareny fins al parc de l'Agulla, i la resta optant per trams més curts, des de Sallent (de 18 quilòmetres) o des de Santpedor (de 10 quilòmetres).

Per la seva banda, més d'un miler de persones van fer la Transèquia en bicicleta, mentre que el nombre d'atletes que va optar per fer-la corrent va ser de 136. Van haver de ser els més matiners, ja que la cursa començava a 2/4 de 8 del matí. Finalment, aquest any, només una persona va fer la Transèquia en cadira de rodes (quan l'any passat en van ser onze).

Les dades han estat superiors a les de l'any passat, que veníem d'una setmana en què havia nevat. 

Els voluntaris van ajudar de múltiples maneres: als avituallaments de menjar i begudes, inscrivint i guiant els participants, penjant cartells, controlant el trànsit de ciclistes i caminants... i contribuint, en definitiva, a fer que la jornada es desenvolupés amb normalitat, sense que hi hagués incidències rellevants. En el transcurs de la Transèquia, no hi ha hagut res rellevant. Com a anècdota, l'únic ciclista que s'ha fet mal ha estat abans de sortir, i ha estat poca cosa», explicava Miquel Riera, de la Creu Roja, que va col·laborar en l'organització.

Al llarg del recorregut a peu, el més multitudinari, els participants van trobar sis punts d'avituallament. El primer, a Balsareny, on hi va haver un esmorzar popular perquè els participants de la ruta més llarga agafessin forces. El següent va ser a Sallent, on es va servir fruita, aigua i brou. Al Mas de les Coves, hi va haver galetes amb xocolata. A Comabella, iogurs; i, a Santa Anna, fruita i fruits secs. Finalment, al parc de l'Agulla, els participants van rebre un estofat de cigrons amb cansalada de porc ral de Fogons del Bage. En total, es van servir 500 quilos de cigrons, que després es van acabar de digerir amb maduixes.