Sant Joan de Vilatorrada facilitarà accedir als lavabos públics a les persones

L’Ajuntament s'uneix al programa “No puc esperar!” i es compromet a promoure l’adhesió al projecte als establiments comercials del municipi 
 
L’Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) facilita a les persones que estan malaltes les targetes “No puc esperar!”. Aquestes estan prescrites pels metges als pacients que ells consideren que les necessiten, amb les quals les persones poden fer servir els lavabos dels establiments i equipaments de manera gratuïta. 
 
Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, el Ple municipal de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat per unanimitat que el consistori s’adhereixi a aquest projecte, tot comprometent-se a difondre’l i deixar utilitzar els lavabos dels edificis municipals a les persones portadores de la targeta “No puc esperar!”.  A més el consistori és compromet a promoure l’adhesió al projecte de les associacions o gremis de comerciants i hostaleria i dels establiments del municipi. 
 
Els destinataris d’aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients operats d’ostomia o colectomia, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure. Un dels problemes que més angoixa genera a aquestes persones és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo; de manera que els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. Tot això suposa una minva de la seva qualitat de vida. Aquesta iniciativa fou creada l’any 2013 per ACCU Catalunya i la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals (MII) de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.