El bon temps fa de la 22a Fira de l'Aixada de Manresa una de les més concorregudes

Prop d'11.000 persones visiten durant el cap de setmana l'exposició del Balç. Ahir hi va haver molta més gent que dissabte.

El primer recompte estadístic de la Fira de l'Aixada de Manresa, fet per la Fundació Universitària del Bages, el 2017, li va adjudicar una mitjana de 65.000 visitants basant-se en l'entrada i sortida de vehicles. Enguany, una empresa ha comptat els assistents a la 22a edició a partir dels telèfons mòbils. Ahir, encara no hi havia resultats però sí que es donava una valoració molt satisfactòria de l'organització. Joan Orriols, president de l'Associació Manresa de Festa, responsable de la fira amb l'Ajuntament, culpava el bon temps que hagi estat «una de les millors edicions».

En espera de les dades d'assistents, les dels espais gestionats per la Fundació Turisme i Fires de Manresa són prou eloqüents. Un total de 10.878 persones van visitar l'exposició Retabulum al carrer del Balç, repartides en 6.196 dissabte i 4.682 ahir, si bé de gent voltant pel mercat medieval n'hi va haver molta més ahir que dissabte, que es va notar el pont i el partit del Barça. Fonts de la fundació explicaven que, sobretot ahir al matí, es van dosificar els grups perquè hi havia tanta gent que si es feien gaire nombrosos no veien res i es va optar per fer-ne de trenta persones cada tres minuts. A l'Oficina de Turisme, entre els dos dies van rebre 1.163 consultes, i al punt d'informació turístic de la Plana de l'Om, 1.637.

Que ahir va passar encara més gent per la fira que dissabte ho van demostrar les cues per transitar per segons quins llocs en comparació del dia abans, en què hi havia certa fluïdesa; i les esperes per dinar en espais com la taverna de la plaça dels Infants, on a les 8 del vespre encara servien plats. A les parades també hi havia gent comprant a aquella hora, una abans del tancament de la fira.