Presentació de les actuacions del nou Pla de Carreteres de la Diputació de Barcelona a la comarca del Bages

Demà dimecres, 27 de febrer, a les 16.30h, tindrà lloc a l’Ajuntament de Santpedor, la presentació de les actuacions previstes en la primera fase del nou Pla de Carreteres (Pla Zonal) de la Diputació de Barcelona a la comarca del Bages. El nou Pla, que està pendent de l’aprovació final per part de la Generalitat, planifica les actuacions a realitzar en els propers 15 anys a la xarxa viària i que suposarà la conversió de camins en carreteres de la xarxa local, l’ampliació i millora de camins municipals, així com la descatalogació d’alguns trams de carreteres actuals que passaran a ser camins municipals.

La presentació anirà a càrrec del diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, acompanyat de l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i  el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas. A l’acte també hi assistiran els alcaldes de les poblacions de la comarca incloses en el Pla.

El nou Pla de Carreteres de la Diputació de Barcelona converteix 143 quilòmetres de camins molt transitats en carreteres, i descataloga 150 quilòmetres de vials per la seva escassa utilització. L’actuació, que es desenvoluparà els propers quatre anys, significarà una inversió de 24 milions d’euros i obres de millora en més de 300 quilòmetres de 86 trams de la xarxa viària que són titularitat de la Diputació de Barcelona, integrada per 1.575 quilòmetres.

Aquest és el primer Pla de Carreteres de la Diputació des de la instauració de la democràcia, culmina un llarg procés d’anàlisi de les noves realitats del territori en el camp de la mobilitat i l’evolució demogràfica, i es porta a terme després d’un procés de diàleg amb els governs locals de la demarcació.

Actuacions del nou Pla de Carreteres de la Diputació de Barcelona a comarca del Bages

Dia: Dimecres, 27 de febrer de 2019

Hora. 16.30 h

Lloc: Ajuntament de Santpedor