El Bages,terra de contrastos

 
El departament de turisme del Consell Comarcal treballa en la planificació turística del Bages i té com  a objectiu principal la promoció dels recursos turístics de la comarca sota la marca turística “Bages, terra de contrastos” i dels productes agroalimentaris, com a part de la identitat territorial, amb el projecte de promoció agroalimentària “El Rebost del Bages”.

 

Desenvolupem projectes estratègics per posar en valor els actius turístics de la comarca en col·laboració amb el teixit empresarial local, les administracions de la comarca, de la província i de l’Estat,  els agents socioeconòmics, i de manera transversal amb altres comarques veïnes.

Portem a terme accions per al desenvolupament d’un turisme sostenible que contribueixi a la conservació dels recursos naturals, beneficiï a la població local i contribueixin al desenvolupament d’una oferta turística de qualitat.  Aquestes accions es basen en 3 eixos principals, la promoció del turisme en els mercats nacionals i internacionals,  la creació de producte diferenciador i  la millora de qualitat.

La promoció del turisme en els mercats nacionals i internacionals. Sota la marca turística “Bages, terra de contrastos” liderem accions per a la promoció del turisme a la comarca a través dels diferents canals de comercialització. Algunes accions són la promoció electrònica a través de la web www.bagesturisme.net, l’assistència a fires i la participació i organització de fam trips i press trips per donar a conèixer la oferta turística de la comarca.
 
La millora de la qualitat. Fomentem l’ aplicació de sistemes de millora de la qualitat en la gestió de les empreses  que es dediquen directa o indirectament al turisme, en el seus serveis i en l’atenció al client. Aquesta millora de la qualitat l’aconseguim a través de l’implementació de  la certificació de qualitat SICTED, promoguda per la Diputació de Barcelona, i a través de cursos de formació en diversos temes d’interès turístic.
 
La creació de producte diferenciador. Impulsem la col·laboració público-privada per crear una oferta turística diferenciadora i de qualitat a través de productes turístics diversificats basats en les potencialitats del territori, el geoturisme, el  turisme actiu, cultural i gastronòmic. Alguns dels projectes que portem a terme són:
  • El Parc Geològic i miner de la Catalunya Central, que representa  l’eix vertebrador del turisme a la comarca posant en valor els recursos geològics i miners del territori per posicionar-lo com una destinació de Geoturisme.
  • Els camins del Bisbe i Abat Oliba per crear una oferta de turisme actiu amb un fort component cultural,  en col·laboració amb el Consell Comarcal d’Osona, el Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments de Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.
  • Territori Maquis, que dona a conèixer la història dels Maqui en clau turística, en col.laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà i els Consorcis turístics d’ambdues comarques.