Manresa ja llueix un gran rètol icònic i identificatiu a la façana monumental de la ciutat

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Projecció de Ciutat i Festes, Neus Comellas, han participat avui en l’estrena d’un rètol que inclou el nom “MANRESA” i una estructura amb forma de cor amb la lletra “M". La iniciativa neix amb la voluntat de dotar l’entrada de la ciutat d’un nou element simbòlic i de potenciació de marca de ciutat en l'entrada més emblemàtica de la ciutat.

 

La porta de l’entrada a la ciutat de Manresa a través de la façana monumental, als peus del Pont Vell i a tocar de la Cova i la Seu, llueix a partir d’avui un gran rètol icònic i identificatiu amb la paraula “Manresa”, amb lletres majúscules, i un gran cor amb la lletra “M” al mig,  utilitzant el logo de la marca Manresa, cor de Catalunya. L’acte d’estrena d’aquesta instal·lació l’ha fet aquesta tarda l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Projecció  de Ciutat i Festes, Neus Comellas. També hi han assistit els regidors Joan Calmet i Josep Maria Sala.
 

Aquesta és un actuació de branding urbà, de potenciació de la marca de ciutat, impulsada per l’Ajuntament de Manresa, amb la finalitat de posar en valor i augmentar els atractius de Manresa, tant de cara a l’exterior, amb l’objectiu rebre’ls de forma amable els visitants a Manresa, com de cara endins, aportant un element d’identitat de cara als manresans i manresanes.
 

Per això s’ha triat un emplaçament estratègic, sota el Pont Vell i amb la Seu i la Cova de fons, per donar la benvinguda a la ciutadania i a les persones que visitin la ciutat, però que també servirà d’imatge icònica de la ciutat per tal de reforçar el missatge de "Manresa, cor de Catalunya", i de ciutat amable i acollidora. A més, es convertirà en un punt de visita més de la ciutat, incorporat a l’itinerari turístic, per a que qui vulgui es pugui fer la foto de postal.
 

Les lletres del rètol tenen una alçada de 90 cm i una separació de terra de 15 cm. L’alçada total des de terra és doncs d’1,05 m. El cor, però, té una alçada de 1,90 m. Tots els elements tenen una amplada de 30 cm. i una llargada  d’uns 9,50 m. El material de les lletres és acer corten oxidat, i el cor és d’acer corten pintat de vermell.

 

En la presentació d'avui, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'ha mostrat satsfet de l'estrena, en plena Festa de la Llum a l'entrada monumental de Manresa, i ha afirmat que confia que el nou rètol identificatiu de la ciutat, que segueix la marca de Manresa Cor de Catalunya, "tingui el vistiplau de la ciutat i que serveixi perquè molta gnet s'hi pugui fer una fotografia. Hi ha altres poblacions que ho tenen, però volíem que fos un element singular de Manresa, amb les lletres acompanyades del cor que ens identifica".

 

Al seu torn, la regidora Neus Comellas ha explicat que per escolir la ubicació s'ha tingut en compte l'entorn i la seguretat del trànsit, i s'ha estudiat que permeti una bona visibilitat de la seu a través de les arcades del pont Vell.