La Festa de la Llum continua demà amb el gruix dels actes tradicionals

La IV Marxa de les Cinc Mil Canes, la Rebuda simbòlica de l’aigua de la Sèquia, els Jardins de llum, l’Encesa de la nova llum, El Misteri de la Llum,  la Processó d’espelmes, el nou espectacle de so i llum Espais de Concòrdia, el concert de Carles Cases o la ponència escènica de Natxo Tarrés i Quim Masferrer són, entre d’altres,  les propostes que tindran lloc demà al vespre.

 

La Festa de la Llum de Manresa va arrencar de ple el 15 de febrer passat i ha continuat amb molt bon ritme els darrers dies amb les atractives propostes que inclou enguany la programació. La festa però, no s’atura i continua a velocitat de creuer demà amb la celebració del gruix d’actes centrals i tradicionals en uns carrers que comencen a engalanar-se de cara a la XXII edició de la Fira de l’Aixada d’aquest cap de setmana. 
  

Així aquest dimecres, la festa arrencarà al matí amb la Manresada, una activitat educativa adreçada als  estudiants de secundària del Bages.  Ja a la tarda, tindrà lloc la IV Marxa de les Cinc Mil Canes, caminada popular amb torxes. La sortida serà a les 6 de la tarda al Parc de l’Agulla i finalitzarà a l’església del Carme. La caminada estarà ambientada amb fragments teatrals de la història de l’aigua de la ciutat.
 

A les 17,45 h. hi haurà la rebuda simbòlica de l’aigua de la Sèquia, a càrrec del Club Atlètic Manresa que recollirà l’aigua de la darrera resclosa de la Sèquia i la farà arribar al monument de la Llum a la Plaça Infants. A les 19 h. serà el moment de l’acte L’encesa de la Nova Llum, amb encesa de milers d’espelmes que il·luminaran el Centre Històric.
 

A les 20 h, a l’església del Carme, tindrà lloc el Misteri de la Llum, teatre litúrgic a semblança medieval i, en acabar, la processo d’espelmes des de  l’Església del Carme fins a la Plaça Europa-Plaça Infants. Tot seguit tindrà lloc una de les grans novetats d’aquesta edició: Espais de Concòrdia amb una projecció gegant d’imatge i so que enriquirà l’acte de l’Arribada de la Llum i l’Aigua al Monument de la Llum.
 

La jornada de demà inclou també d’altres atractius com els Jardins de llum 2019, la visita guiada La llum  de l’Esplendor Medieval, el concert de Carles Cases, la ponència escènica dins el cicle Manresa des d’una altra mirada amb Natxo Tarrés i Quim Masferrer, i la festa de la 12è aniversari del teatre Kursaal.
 

Suspesos la majoria d’actes del dijous amb motiu de la vaga
 

Pel que fa l’endemà, 21 de febrer i Dia de la Llum, cal recordar  que el govern municipal de l’Ajuntament de Manresa ha decidit suspendre l’agenda institucional prevista, i afegir-se a la convocatòria de vaga general d’aquell dia, una decisió que compta amb un ampli suport de les organitzacions cíviques, sindicals i polítiques del país. De les d’activitats del programa festiu previstes per al dia 21, es mantindrà la missa a l’Església del Carme, la Seu farà la presentació del projecte artístic Ars Viva l’endemà, divendres; i Cine-Club Manresa ha traslladat la sessió de cinema al dissabte.