LA CAMBRA DE COMERÇ DE MANRESA LLIURA ELS SEUS PREMIS A LES MILLORS PRÀCTIQUES EMPRESARIALS DEL BAGES

La innovació, la sostenibilitat i la visió global de l’economia productiva catalana són alguns dels valors que avui reconeixem en els guardonats dels Premis Cambra de Manresa

Enhorabona a tots els premiats! #Airplan, #Selba, @mengembages@ICLiberia i @upcmanresa

La Cambra de Comerç de Manresa ha lliurat aquesta tarda els seus guardons que reconeixen les millors pràctiques empresarials portades a terme per les empreses de la demarcació. En aquesta edició 2019, els Premis Cambra han estat per a Airplan en la categoria d’Internacionalització, Selba en la d’Indústria, MengemBages en la de Comerç, Serveis i Turisme, ICL Iberia en la d’Urbanisme i Territori i la UPC Manresa, que ha rebut el Premi Especial.

L’acte, presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, s’ha iniciat amb un col·loqui en el que han participat representants de totes les empreses premiades i que ha permès conèixer millor la seva trajectòria i descobrir el seu punt de vista sobre la situació econòmica del país. Totes elles han coincidit en una visió positiva del present i el futur. La guerra comercial impulsada pels Estats Units, la dificultat per adaptar-se a l’accelerat ritme de canvis tecnològics, la vocació per promoure un canvi de consciència en el consumidor, l’aposta per la sostenibilitat i la importància de la formació i la transferència tecnològica des de les universitats cap a les empreses han estat els temes centrals d’una taula rodona que ha estat dinamitzada pel periodista Albert Closas, director del programa econòmic Valor Afegit de TV3.

En els parlaments institucionals, el president de la Cambra, Pere Casals, ha defensat el paper de la Cambra com a institució necessària per al territori. Casals ha demanat a la consellera que el govern català es converteixi en un aliat a l’hora de resoldre greuges històrics de la comarca com el dèficit d’infraestructures. L’alcalde de Manresa també ha posat en valor el paper de la Cambra, una institució que, ha dit, “fa ciutat, fa comarca i fa país”. La consellera Chacón, per la seva part, ha manifestat el compromís del govern per tirar endavant la nova Llei de Cambres “amb consens i comptant amb el territori”. La consellera ha defensat el rol de les Cambres com a punt de connexió entre les empreses i l’administració, i ha ofert la complicitat de la seva conselleria per resoldre problemes i afrontar nous reptes empresarials.

Els Premis Cambra tenen per objectiu posar en valor la tasca de les empreses del territori en àmbits com l’obertura de nous mercats, el desenvolupament tecnològic, el respecte pel medi ambient, la innovació, la responsabilitat social corporativa, etc. Els guardonats d’enguany són un retrat molt fidel del teixit empresarial de la comarca del Bages, amb un sector industrial innovador i internacionalitzat i un sector agroalimentari i comercial en creixement i dinàmic. Tot això, amb el suport inestimable d’institucions de formació i recerca com la UPC Manresa, que contribueix de forma decisiva en la formació dels perfils professionals necessaris per tirar endavant tots aquests projectes empresarials. L’acte ha comptat amb el suport de Caixabank.