LA FUNDACIÓ ALÍCIA I L'AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS PRESENTEN UN RECEPTARI AMB L'EVOLUCIÓ DELS PLATS CUINATS AMB ARRÒS

El receptari vol cercar aquelles elaboracions o ingredients d'abans que caracteritzaven l'elaboració de l'arròs i la feien singular

“Beneït” arròs, arròs agermanat o arròs de La Sagrera són diferents plats fets amb arròs que formen part de l’origen i l’evolució d’aquesta menja. Una menja que sembla tenir un origen força antic, de quan es donava menjar als pobres el diumenge primer de quaresma, i que és l’eix central, des de fa més de 100 anys, de la festa que se celebra al municipi de Sant Fruitós de Bages: La Festa de l’arròs.


En aquest context, l’Ajuntament de Sant Fruitós en col·laboració amb la Fundació Alícia han impulsat l’edició d’un llibre que suma continguts gastronòmics específics i testimonials que permeten identificar les singularitats vinculades a la festa i, també, propostes gastronòmiques relacionades amb l’evolució d’aquest àpat: des d’ingredients a format, passant per tipologia d’elaboració.


El receptari ha comptat amb la implicació del xef Marc Puig-Pey i l’antropòleg Joan Ribas, de la Fundació Alícia i es presenta el dimecres, 13 de febrer, a l’espai Nexe de Sant Fruitós de Bages.